Ultras 06 - pääperiaatteet

 #1 Me olemme Vaasan Sport

Tämä on järjestömme tärkein periaate ja tukipilari. Me olemme viime kädessä Vaasan Sport. Ei pelaajat, ei valmentajat, eikä edes seuran johto. Meillä tarkoitetaan tässä yhteydessä Sportin kannattajia yleisesti ja Ultras 06 erityisesti. Sportin kannattajina pidämme kaikki jotka seuraavat, ja jotka ovat vuosien ajan seuranneet Sporttia aktiivisesti oli se sitten istumapaikkojen makkaransyöntipaikoilta tai seisomakatsomon sydämestä. Lyhyesti sanottuna kaikki jotka ovat oikeasti kiinnostuneita Sportista, eivät tämän vuoden ”jump on the Juhani Tamminen bandwagon-fanit”. Ultras-jäsenten ydinpaikka on aina ollut seisomakatsomo ja tulee näillä näkymin olemaan jatkossakin. Tämä ensimmäinen periaate on siis ryhmämme perustana. He jotka eivät jaa meidän mielipidettä eivät kuulu ryhmäämme. Jotkut muista ryhmämme periaatteista ovat enemmän tai vähemmän muutettavissa. Tämä on ehdoton. 

#2 Ultras 06 on epävirallinen järjestö

Me emme ole rekisteröitynyt yhdistys eikä ryhmässämme ole johtajia. Emme tietysti pääse siitä että ”oligarkian raudankova laki” pätee meidänkin ryhmään. Järjestöömme tulee tietetenkin syntymään epävirallisia valtastruktuureja, ja näin on varmaan hyväkin. Jotkut jäsenet tulevat olemaan enemmän aktiivisia ja kaikki tulevat olemaan enemmän aktiivisia jossain kysymyksissä kuin toisissa. Virallisesti meillä ei ole kuitenkaan johtajaa, vaan periaatteena on ”yksi mies,yksi ääni.

#3 Ultras 06 on itsenäinen järjestö

Sisäiseen päätöksentekoomme ei voi vaikuttaa Sportin johto kuin Red Armykaan.

#4 Teemme yhteistyötä muiden faniryhmien kanssa

Vaikka Ultras 06 on itsenäinen järjestö tarkoituksemme ei ole etääntyä muista Sportin faneista. Jos Sportin fanit jakaantuvat katsomossa se ei hyödytä ketään paitsi vastustajia. Yhdessä olemme vahvimmillaan. Tulemme tekemään yhteistyötä Red Armyn kanssa tifojen, vierasmatkojen, kannattajakulttuurin edistämisen sekä muiden asioiden yhteydessä. Tunnemme kuitenkin, että ryhmällemme on tilausta. Red Army on kasvamassa organisaationa niin isoksi että monet pitkän linjan fanit eivät enää tunne sitä omakseen. Red Armylla on mielestämme myös liian läheiset suhteet seuran johtoon. Pystymme epävirallisena järjestöna paremmin ottamaan kantaa Sporttia koskeviin asioihin. Katsomossa seisomme kuitenkin yhtenäisinä muiden Sport-fanien kanssa.

#5 Tarkastamme kriittisesti pelaajien, valmentajien ja etenkin seuran johdon toimintaa

Jos asioita ei hoideta mielestämme oikein tulemme viestittämään tyytymättömyytemme vastuussa oleville henkilöille. Likapyykit hoidetaan kuitenkin parhaiten sisäisesti. Itkeminen paikallismedioissa ei varmaankaan hyödytä seuraamme. Tavoitteenamme on käydä rakentavia keskusteluita seuran edustajien kanssa. Emme haasta riitaa seuran edustajien kanssa vaan pyrimme yhdessä keskustelemaan ongelmista. Mutta! Jos tunnemme, että meitä ei kuunnella, tai jos seuran johto yrittää hoitaa ongelmansa ”hyvä veli-kerhona” olemme valmiita kritisoimaan heitä julkisesti.

#6 Olemme ei-poliittinen järjestö

Ainoa tavoitteemme on Sportin tukeminen ja Vaasan kannattajakulttuurin edistäminen.

#7 Suhtautuminen Sporttiin

Jääkiekko ja Vaasan Sport ovat tärkeitä asioita meille. Emme mene katsomaan matseja nähdäksemme hyvää viihdettä, vastustajien huippupelaajia tai koska Tv:stä ei tullut mitään hyvää. Käymme otteluissa Vaasan Sportin takia! Jos häviämme, olemme pettyneitä. Jos häviämme tärkeän ottelun, monet meistä kelaavat ottelua päässään epätoivoisesti viikon. Jos putoamme sarjasta tai häviämme ratkaisevan karsintapelin, en halua edes miettiä sitä, mitä jotkut meistä voisivat tehdä! Me emme arvosta vastustajien hienoja suorituksia emmekä ymmärrä kannattajia jotka luovat ”posiitivista kannattajakulttuuria” olemalla hyviä häviäjiä ja taputtamalla vastustajien onnistumisille. Me olemme helvetin pettyneitä jos häviämme! Tämä on ehkä vaikea ymmärtää joillekin juntti-Suomen faneille, mutta se ei mene päähämme kuinka joku voi lähteä hyvillä mielin kotiin hävityn pelin jälkeen. Emme usko, että kukaan oikea kannattaja joka on vuosien ajan käyttänyt tuhansia euroja seuratakseen joukkuettaan ja ajanut kymmeniätuhansia kilometrejä paskoja talviteitä läpi pimeän talvi-Suomen voisi suhtautua olankohautuksella joukkueensa häviöön. Bullshit!! As far as we´re concerned, such don´t exist!

#8 Käyttäytyminen ja pukeutuminen

Kuten edellisestä kävi ilmi Vaasan Sport on meille erittäin tärkeä asia. Siitä syystä käyttäydymme myös otteluissa sen mukaan. Muutaman bissen ottaminen ennen peliä ei ole pahitteeksi. Päinvastoin se ottaa ylimääräisen jännittyksen pois ja pienessä nousussa on muutenkin aika kiva olla. Mutta kuten monen muunkin asian kohdalla, elämässä liioitteleminen ei ole hyvästä. Itse peli on kuitenkin meille aina se tärkein. Jos joku käy matseissa vain ottaakseen kavereiden kanssa kännit, hänelle ei ole mitään paikkaa ryhmässämme. Jos kaljan juonti kiinnostaa enemmän kuin itse peli, hänen kannattaa valita joku muu porukka jonka kanssa liikkua peleissä kuin meidän. Ultras-järjestöt ovat yleensä, Casualseista poiketen, aina pitäneet tärkeänä, että katsomossa on paljon väriä. Jos joku porukassamme haluaa liikkua otteluissa merkkivaatteissa, siinä ei ole mitään ongelmaa, mutta emme myöskään pane pahaksemme jos jäsenemme käyttävät seuramme tuotteita. Silloin on kuitenkin tärkeää, että pysytään hyvän maun rajoissa. Emme halua, että kukaan meidän jätkistämme koskaan tulee matsiin korkeassa hatussa, punaisessa peruukissa, mm-kypärä päässä tai muissa juntti-Suomen suosimissa kannattajatuotteissa. Toivomme myöskin, että muut Sportin kannattajat käyttäisivät järkeään tulleessaan matsiin.

#9 Suhtautuminen muiden joukkueiden kannattajiin

Haluamme tehdä yhden asian selväksi heti kaikille ”Happy, Happy, Joy, Joy-Fan-Clubeille”. Me emme ole teidän ystäviä, me emme halua olla teidän ystäviä, emmekä koskaan tule olemaan teidän ystäviä! Emme halua pelata sählyä teitä vastaan, keskustella kannattajakulttuurista tai harrastaa pubissa yhteislaulua. Te olette meidän vastustajia ja me vihamme teitä siitä! Ja jos ette pidä meistä, we honestly don´t give a fuck! Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jos näemme Hermes-fanin kadulla niin häntä olisi pakko vetää turpaan. Yritämme välttää väkivaltaa emmekä käy etsimässä tappeluita. Jos meitä provosoidaan tai meitä kohti hyökätään, olemme kuitenkin aina valmiita puolustamaan itseämme. Ja me pysymme aina yhdessä! Toista Ultraa ei jätetä koskaan pulaan!!

#10 Tifo Ultras 06 tulee olemaan vastuussa matsien aikana järjestettävistä tifoista.

Tulemme kuitenkin tekemään yhteistyötä Red Armyn kanssa tällä alueella. Kehittämme myöskin uusia lippuja ja banderolleja jatkuvasti seisomakatsomoon. Jotkut tehdään yhteistyössä Red Armyn kanssa, jotkut teemme itse.

#11 Jäsenyys Ultras 06 ei ole virallinen yhdistys eikä meillä näin ollen ole virallisesti jäseniäkään.

He jotka ovat mukana ryhmässämme tietävät siitä ja tietävät myöskin ketkä muut jäsenet ovat. Muille Sportin kannattajille tulee myös käymään selväksi ketkä me ollaan. Järjestöllämme ei ole jäsenyysmaksua eikä näin ollen jäseneksi voi tulla maksamalla jäsenyysmaksu. Ryhmäämme voi tulla mukaan ottamalla yhteyttä meihin matsien aikana (tiedätte ketkä me olemme) ja me voimme myös ottaa yhteyttä teihin, jos uskomme että teillä on jotain annettavaa ryhmällemme. Emme kuitenkaan ota ketä tahansa jäseneksi! Tämä ei ole mikään Aku Ankka-kerho johon voi vain ilmoittautua. Ensimmäinen kriteerimme on, että olet vähintään 18-vuotias. Emme usko, että sitä nuoremmilla on täysi ymmärrys siitä, mitä tarkoittaa olla ryhmämme jäsen, eivätkä he ole seuranneet joukkuettamme niin kauan, että samanlainen suhde seuraan on syntynyt kuin meillä on. Haluamme myöskin, että jäsenemme ovat aitoja Sporttilaisia, ei tämän vuoden gloryhuntereita. Meidän jäsenten täytyy myöskin olla valmiita antamaan paljon aikaa ja tekemään uhrauksia Sportin eteen. Jos et ole valmis siihen, et ole myöskään Ultras-materiaalia. Tämä ei tietysti tarkoita sitä että elämäsi täytyisi pyöriä Sportin ympärillä. Jos järjestät koko elämäsi jääkiekkojoukkueen ympärille epäilemme, että mielenterveytesi saattaa olla uhattuna. Ja rehellisesti sanottuna, se olisi myös aika säälittävää.

#12 Ultras Youth(?)

 Jos olet alle 18-vuotias, älä hajoa vielä. Voimme poikkeustapauksissa ottaa myös alaikäisiä mukaan ryhmäämme, vaikka se ei ole kovin todennäköistä. Jos kuitenkin löytyisi paljon kiinnostusta nuorempien keskuudessa liittyä ryhmäämme, voisimme harkita Youth- ryhmän perustamista. Sitä menisi vetämään joku nuorista ja ajan mittaan Youth-ryhmästä voisi tulla jätkiä mukaan Ultras-06 ryhmään. Tämä on kuitenkin vielä vasta ajatusvaiheessa. Jos hyväksyt nämä periaatteet ja olet kiinnostunut tulemaan mukaan ultrasiin niin ota yhteyttä meihin, joko otteluissa tai sähköpostilla: u06@ultras06.com

 

 

Ultras 06
Me olemme Vaasan Sport