Mielenilmaus Sport-JYP-Akatemia pelissä 1.3

Red Army Porissa 2009

Sportin kannattajien unelmana on 38 vuoden ajan ollut liiganousu. Emme kuitenkaan ikinä toivoneet, että se tapahtuisi tällä tavalla. Olemme aina olleet eturintamassa taistelemassa avoimen liigan ja urheilullisten arvojen puolesta.

Emme kuitenkaan syytä seurajohtoamme siitä, että he ovat tarttuneet tällaiseen mahdollisuuteen, kun se on avautunut. Ymmärrämme, että jos he olisivat kieltäytyneet tästä mahdollisuudesta, niin ovet liigan olisivat voineet olla ikuisesti kiinni meidän osaltamme.

Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että tämän päivän päätös on yksi Suomen urheiluhistorian suurimmista skandaaleista ja Vaasan Sport on sen keskiössä! Sport tulee kuulemaan pitkään kritiikkiä "kabinetti-Sportista", ja ihan aiheesta.

Kaiken tämän keskellä, takinkääntäjien määrän lisääntyessä, Sportin organisoituneet kannattajat ovat kuitenkin pitäneet kantansa ja ottaneet kantaa urheilullisten arvojen puolesta, vaikka oma seura on jo pitkään ollut lähes varma kabinettinousija. Molemmat kannattajaryhmät julkaisivat ainoina kannattajaryhminä Mestiksessä kantansa paljon ennen, kuin liiganousijasta päätettiin.

Pysymme kannassamme! Huomenna järjestämme mielenilmauksen Sport-JYP-Akatemia ottelussa, jossa fanipääty pidetään tyhjänä ensimmäisen erän ensimmäisten kymmenen minuutin aikana. Sen jälkeen kannatamme tuttuun tyyliin omaa joukkuettamme.

Haluamme painottaa, että emme protestoi omaa seurajohtoamme vastaan, vaan Suomen jääkiekkoilun osoittamaa halveksuntaa urheilullisia arvoja kohtaan. Toivomme, että kaikki muutkin Sportin kannattajat osallistuvat tähän mielenilmaukseen, jossa puolustamme niitä arvoja, jonka puolesta olemme aina taistelleet. 

Modernia jääkiekkoa vastaan - Avoimen liigan puolesta

Ultras 06 & Red Army


katsomo