Kohti SM-liigaa!

Vaasan Sport marssi pitkän kauden jälkeen jälleen hienosti Mestis mestaruuteen. Kauden tärkeimmät pelit ovat silti vasta edessäpäin. Tuntuiko teistäkin mestaruuden ratkettua, että vielä jäi nälkää ja mestaruus oli ikään kuin semifinaalin voitto?

Nälkää jäi ainakin Ultras 06:lle, joka lähtee kannustamaan Sporttia luonnollisesti myös liigakarsintoihin. On aika ottaa Tampere haltuun. Luodaan pelaajille tunne, että olemme joka pelissä kotona.

Mestaruus!

Kuva: Samppa Toivonen

Eletään kauden parasta aikaa ja kohokohtaa. Tämä aktivoi tietysti katsomoihin myös paljon yleisöä, jota ei pitkän runkosarjan aikana peleissä näy. Tampereella perjantaina käynnistyviin liigakarsintoihin on odotettavissa reilun tuhannen vaasalaisen jääkiekon ystävän invaasio ja meno tulee olemaan samankaltaista kuin Porissa 2009. Nyt onkin jälleen hyvä aika kerrata kuinka katsomossamme toimitaan. 

Katsomoiden alaosiin ilmestyy pelin alkaessa capot, jotka ohjaavat kannustusta. Kuuntele mitä chanttia laulamme, äläkä lähde soveltamaan tai aloittamaan itse lauluja, sillä jos kaikki alkavat huutelemaan ja aloittelemaan katsomosta mitä sattuu, menee kannustus pelkäksi puuroksi. Meteliä kuuluu toki pitää myös spontaanisti, mutta jätetään laulujen aloitukset capoille.

Muistetaan myös, että tarkoitus on lähteä kannustamaan, eikä örveltämään kännissä, joten nauttikaamme ilolientä kohtuudella. Mitä enemmän porukka on kännissä, sitä enemmän myös kannustus kärsii. Emme ole myöskään mikään kiertävä sirkus, joten hassut peruukit, kypärät ja muu pellerekvisiitta voidaan jättää muille jengeille.

Sport on pelannut viimeksi 36-vuotta sitten Suomen pääsarjatasolla jääkiekkoa. Siitä on pitkä aika. Meillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus jälleen kokea liigakarsinnat ja mahdollisuus nousta yksi askel ylöspäin. Nämä pelit ovat koko kauden suola ja syy miksi käymme katsomassa pelejä ympäri Suomea ja raahaudumme Kuparisaaren hornankattilaan läpi vuoden. Pidetään huolta, että nämä pelit jäävät meidän kaikkien mieleen ja voimme muistella näitä hetkiä vielä joskus kiikkutuolissa.


Kuten mainittua myös Ultras 06 lähtee perjantaina Tampereelle omalla bussilla.

Nähdään Tampereella!